Τεστ Κιτ Χλωρίου Χημικά Πισίνας

Περιγραφή:

Τεστ κιτ χλωρίου


Χαρακτηριστικά:

Το τεστ κιτ χλωρίου & PH της POOLSTYLE σας επιτρέπει να μετράτε τα επίπεδα τιμών του χλωρίου και του pH στο νερό της πισίνας σας, μία διαδικασία που είναι απαραίτητη για τη σωστή απολύμανση και συντήρησή της. Το τεστ χλωρίου (Cl) δείχνει τη συγκέντρωση του διαθέσιμου χλωρίου για τον έλεγχο των βακτηριδίων, ενώ το τεστ PH την οξύτητα του νερού για τον έλεγχο της ποιότητάς του. Το χλώριο που είναι απαραίτητο για την απολύμανση του νερού της δεξαμενής κολύμβησης εισέρχεται στον οργανισμό με την εισπνοή, την επαφή με το δέρμα, και το νερό που καταπίνεται. Η αυξημένη ποσότητα χλωρίου επηρεάζει την ποιότητα του νερού, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα της πισίνας, και μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδες, λοιμώξεις των ματιών, των αυτιών, της μύτης, των χειλιών και της γλώσσας, διαβρώσεις στα δόντια, καταρροή, έντονο βήχα, και αναπνευστική δυσχέρεια. Για την αποφυγή των δυσάρεστων επιπτώσεων του χλωρίου στον ανθρώπινο οργανισμό το ελεύθερο υπολειμματικό χλώριο στο νερό της πισίνας θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 0,4 έως 0,7 mgr/lt. Το χαμηλό pH προκαλεί διάβρωση στα μεταλλικά μέρη του εξοπλισμού της πισίνας, γεύση χλωρίου στο νερό, και ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, ενώ το υψηλό pH προκαλεί πολλαπλασιασμό των αλγών, ευνοεί την καθίζηση των αλάτων σκληρότητας, μειώνει την αποδοτικότητα του χλωρίου, και προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και τις βλεννογόνους. Η ιδανική επιτρεπτή περιοχή κυμάνσεως του pH του νερού της πισίνας είναι μεταξύ 7,2 - 7,8.


ΤΕΣΤ ΧΛΩΡΙΟΥ(Cl): Ξεπλύνετε το φιαλίδιο δοκιμής και γεμίστε το ως στο σημάδι με το νερό δειγματοληψίας. Το δείγμα νερού πρέπει να λαμβάνεται 40 εκ. κάτω από την επιφάνεια του νερού και μακριά από τα στόμια νερού. Προσθέστε 6 σταγόνες του φιαλιδίου OTO. Τοποθετήστε το καπάκι στο φιαλίδιο και αναδεύστε αρκετές φορές για να αναμίξετε το διάλυμα. Συγκρίνετε το χρώμα του δημιουργούμενου διαλύματος με την κλίμακα αριστερά σας. Η ιδανική ανάγνωση είναι 1 έως 1.5. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν η ανάγνωση χλωρίου είναι πάνω από 3, ενδέχεται να προκύψει ένα λανθασμένο αποτέλεσμα κατά τη δοκιμή του pH. Σε αυτήν την περίπτωση χαμηλώστε πρώτα το χλώριο στα επιθυμητά επίπεδα και στη συνέχεια εκτελέστε οποιαδήποτε δοκιμή.


ΤΕΣΤ PH: Ξεπλύνετε το φιαλίδιο δοκιμής και γεμίστε το ως στο σημάδι με το νερό δειγματοληψίας. Το δείγμα νερού πρέπει να λαμβάνεται 40 εκ. κάτω από την επιφάνεια του νερού και μακριά από τα στόμια νερού. Προσθέστε 6 σταγόνες του φιαλιδίου RED διαλύματος. Τοποθετήστε το καπάκι στο φιαλίδιο και αναδεύστε αρκετές φορές για να αναμίξετε το διάλυμα. Συγκρίνετε το χρώμα του δημιουργούμενου διαλύματος με την κλίμακα δεξιά σας.


Τεστ κιτ φιαλίδια με μετρητή (με 6 σταγόνες)

Κρατήστε το μακριά από τα παιδιά

Επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό, εάν το καταπιεί κάποιος

Αποθηκεύστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος

Για μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιείστε καινούρια τεστ στο ξεκίνημα κάθε σεζόν

Το δείγμα νερού πρέπει να παίρνετε 40 cm από την επιφάνεια του νερού και μακριά από τα στόμια νερού

Τεστ Κιτ Χλωρίου

  • Κωδικός Προϊόντος: 01.606.0023
  • Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
  • 0,00€